Midagon Company logo
Tillbaka till Uppdrag

Payment roadmap och anpassning till ISO 20022

Den svenska banken hade länge följt och deltagit i det bankövergripande samarbetet för att skapa en gemensam, nordisk betalningsinfrastruktur. När transformationsprogrammet startade inom banken ombads Midagon (före detta FiDo Consulting) att planera, leda och driva förändringsagendan från start.

Uppdraget omfattade allt från målsättningar till att skapa road map för produktutveckling och teknisk övergång. En viktig del i arbetet var att leda förändringsledningen och kommunicera med interna intressenter, bankrådgivare, partners, leverantörer och andra banker. 

Inledningsvis bildade Midagon ett team på 3 personer med fokus på målbild och road map. Midagon ledde det 6 veckor långa arbetet med bankens cirka 30 intressenter och ledning. Syftet var att få alla ”ombord”, enas om målet på en konkret nivå samt vara medvetna om olika avdelningars bidrag till resan framåt. 

När målbild och road map var på plats, omstrukturerades teamet för implementeringen, med en ledande konsult från Midagon inom transformationsplanering, kompletterat med betalningsspecialister för att tillföra extern kunskap till det interna teamet.

Bankens kravarbete stod nu i fokus. Successivt behövde banken förstärkning i form av ytterligare specialister samt processkunniga för att stärka upp medan den framtida organisationen formades. 

Midagon ledde förändringsresan i drygt två år, och på Midagons rekommendation, övergick sedan arbetet till att bedrivas agilt, i linje med bankens övergripande ambition,  där övergången till den nya betalningsinfrastrukturen bedrevs i en agil ström.  

  

Kontakta oss för mer information

Fler uppdrag