Midagon Company logo
TIllbaka till Nyheter

Bank- och försäkringsbranschexperten FiDo Consulting integreras i Midagons affärs- och IT-transformationstjänster

FiDo Consulting gick samman med Midagon i april år 2024. FiDo kommer därmed att integreras i Midagons affärs- och IT-transformationstjänster och kommunikationskanaler, och bli en del av Midagons varumärke från och med oktober 2024. I denna artikel diskuterar Kristian Franzén, VD Midagon Sverige och Mia Söderlund, Affärsområdeschef Bank och Försäkring och grundare av FiDo, Midagons nu breda erbjudande inom transformation och framgångsfaktorer.

Hur kommer Midagons transformationskonsulttjänster att se ut efter FiDos integration?  

"FiDos expertteam tillför en djupgående expertis inom affärsutveckling och förändringshantering, då de är specialiserade på bank- och försäkringsbranschen. Detta är ett av våra strategiska fokusområden som vi kommer att fortsätta satsa på. Tillsammans med Midagons tidigare branschexpertis och nordiska räckvidd kan vi nu erbjuda ett brett utbud av affärs- och IT-transformationsexpertis skräddarsydd för flera olika branscher”, säger Kristian.  

"Tillsammans med Midagons omfattande kunskap kring att leda transformationer kan vi nu stödja bank- och försäkringsbolag ännu bredare; från affärsbehov, mål och färdplan till implementering, såsom IT-transformation, cybersäkerhet, arkitektur och sourcing. Både på strategiska och praktiska utförandenivåer”, säger Mia.  

Midagon Groups har över 200 experter som hjälper nordiska företag och offentliga organisationer att navigera i komplexa transformationer i Sverige och Finland. Midagons leverantörs- och teknikneutrala tillvägagångssätt säkerställer att kundens unika affärsbehov är kärnan i varje initiativ.  

Midagon har djup kompetens inom transformationsledarskap och stark lokal marknads- och branschkunskap. Hur gynnar detta organisationer i deras transformationsresor?  

”Våra konsulter har lång erfarenhet från att arbeta med flera branscher på båda sidor av förhandlingsbordet. Därför känner vi till affärsmiljöerna och utmaningarna utan och innan. Dessutom är vi unikt positionerade i skärningspunkten mellan strategiska och praktiska perspektiv, och kan uppmärksamma såväl affärsbehov som tekniska möjligheter. Vår modell att följa kunderna under hela resan; från att förstå problemen till att planera och genomföra förändringar för att få önskat resultat, gör det möjligt för våra kunder att verkligen nå långsiktiga affärsmål och skapa värde från externa förändringsdrivare”, säger Kristian.  

"FiDos djupa nischkompetens inom bank och betalningar, liv och pensioner samt kapitalmarknader kompletteras nu av Midagons liknande expertis i Finland. Detta gör att vi kontinuerligt kan lära oss av varandra och dra nytta av den kunskapen till förmån för våra kunder. Många av våra bank- och försäkringskunder verkar också på nordisk nivå. Vi kan nu erbjuda dem samma räckvidd och marknadsinsikt”, säger Mia. 

Vilka delar bör organisationer fokusera på för att säkerställa en framgångsrik transformation där de riktade affärsfördelarna förverkligas?   

”Först och främst bör de ha erfarenhet, eller ta hjälp av konsulter som har erfarenhet av att leda utmanande transformationer. Stora förändringar påverkar alla delar av organisationen, såväl som dess externa partners och ekosystem. Nyckeln till att leda dem framgångsrikt kommer från praktisk erfarenhet. Detta i kombination med kundföretagande och branschexpertis ger de en bra grund för att lyckas”, säger Kristian.  

"Utöver det som nämnts tidigare är det viktigt att använda den mest lämpliga metoden för det aktuella fallet. I Midagon behärskar vi vattenfalls-, hybrid- och agila metoder. Istället för att ta med vår metodik till kunden anpassar vi oss alltid efter kundens metoder. På så sätt kan vi rekommendera de mest lämpliga åtgärderna för varje specifikt fall. Jag vill också poängtera att det är lika viktigt att fokusera på människorna som processerna och tekniken. I en stor omvandling måste alla dessa aspekter vara lika viktiga”, säger Mia. 

 

Kontakta oss för mer information

Fler nyheter